Ha úgy érzed, hogy a mindennapjaidban zavarnak, akadályoznak szorongások, félelmek, kétségbeesés, bizonytalanságok, testi-szellemi kimerültség – vagyis negatív érzelmek, akkor ez a szelíd módszer lehet az első lépés a belső harmónia megteremtésében.

Mit várhatsz és mit kapsz a Bach virágoktól?

Negatív érzéseid enyhülését, kiegyensúlyozottságot

Energiát, harmóniát, reményt

Önismeretet, felismeréseket – összekapcsolódást igazi érzéseiddel, motivációiddal

Cselekvőképességet

Hogyan fognak a Bach virágok segíteni?

A virágesszenciákból készült egyéni keverék szedése

  • arra késztet, hogy figyeld saját érzéseidet, ahogy változnak, ezáltal önmagadat jobban megismerd,
  • enyhíti a zavaró érzések, gondolatok uralmát,
  • lehetőséget ad, hogy nyugodtabban gondolkodj és helyes módon cselekedj,
  • átsegít a nehéz helyzeteken,
  • képessé tesz arra, hogy korrigáld nemkívánatos viselkedéseidet.

Hogyan zajlik a Bach virágokkal történő támogatás?

  1. Azt, hogy milyen szerre van szükséged, egy kb. egy-másfél órás beszélgetésben derítjük ki. Elmondod, hogy milyen problémák foglalkoztatnak, zavarnak, milyen helyzetben vagy, mit szeretnél, ha megváltozna. Szépen kibontjuk a kibillent érzelmi állapot mibenlétét, majd „lefordítom” a Bach virágok nyelvére. A gyógyíreknek 7 csoportja van. Az egy csoportba tartozó szerek hasonló állapotokra rezonálnak, a beszélgetés célja pontosan az, hogy finoman különítsük el a kis különbségeket, árnyaljuk, differenciáljuk az érzelmi állapotot, amire szert választunk.
  2. A virágesszenciákból rád, illetve aktuális lelkiállapotodra ható vizes keveréket készítek. A szerek lényegét, indikációját mindig pontosan elmagyarázom, és jogod van úgy dönteni, hogy valamelyikre nincs szükséged.
  3. A keveréket 3 hétig kell szedned, bármilyen folyadékba belecseppentve naponta 4×4 cseppet. Reggel, este, és napközben körülbelül egyenletesen elosztva délelőtt, délután.
  4. Ha úgy érzed, hogy többre van szükséged, a gyakoriságot növeld, ne a mennyiséget.
  5. Ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, 3 múlva újra találkozhatunk. Ugyanis a Bach virágterápia önismereti út is: segítségével felismerheted érzelmi problémáit hátterét. Ezért, ahogy haladsz ezen az úton, változik érzelmi állapotod, más-más szerekre lehet szükséged.

Ha ennél többet akarsz megtudni

olvasd el a cikkeimet a https://www.bozsargabriella.hu/kategoria/tudastar/modszerek/ oldalon.