A Bach virágterápia egy szelíd módja annak, hogy zavaró, a mindennapi működést akadályozó érzelmi kiegyensúlyozatlanságot megszüntessünk. Szorongások, félelmek, kétségbeesés, bizonytalanságok, testi-szellemi kimerültség – mind enyhíthetők Bach virágokkal.

Azt, hogy milyen szerre van szükséged, egy kb. egy-másfél órás beszélgetésben derítjük ki. Elmondod, hogy milyen problémák foglalkoztatnak, zavarnak, milyen helyzetben vagy, mit szeretnél, ha megváltozna. Szépen kibontjuk a kibillent érzelmi állapot mibenlétét, majd „lefordítom” a Bach virágok nyelvére.

A gyógyíreknek 7 csoportja van. Az egy csoportba tartozó szerek hasonló állapotokra rezonálnak, a beszélgetés célja pontosan az, hogy finoman különítsük el a kis különbségeket, árnyaljuk, differenciáljuk az érzelmi állapotot, amire szert választunk.
Elkészítem személyre szóló Bach virág keveréked, ami legfeljebb hétféle szert tartalmazhat, és 3 hétig kell szedned. A szerek lényegét, indikációját mindig pontosan elmagyarázom, és jogod van úgy dönteni, hogy valamelyikre nincs szükséged.

A Bach virágterápia önismereti út is: segítségével felismerheted érzelmi problémáit hátterét. Ezért, ahogy haladsz ezen az úton, más-más szerekre lehet szükséged.

A coaching folyamat is kiegészíthető a Bach virágterápiával, így lehet, hogy adott pontban javasolni fogom, hogy használjuk.